Aproximativ 250 de angajaţi ai DGASPC Gorj vor beneficia de sporuri salariale de 50%

Circa 250 de salariaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, care lucrează în centrele de îngrijire copii şi bătrâni, vor beneficia de sporuri în valoare de 50% la salariul de bază.

Directorul DGASPC Gorj, Dumitru Cotrună, a declarat, joi, că sporurile au fost acordate în urma expertizării locurilor de muncă de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj şi a avizelor obţinute de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj. Banii vor fi alocaţi începând cu data de 1 martie şi reprezintă sporul de 50% pentru condiţii grele de muncă.

„În urma expertizărilor DSP şi cu avizele ITM se va acorda sporul de 50% pentru condiţii grele de muncă pentru 250 de salariaţi din totalul de 1.100 cât are DGASPC. Şi angajaţii de la birouri vor beneficia de sporuri, dar de doar 15%. Aceste expertizări periodice sunt obligatorii pentru a se stabili condiţiile de muncă. Cei 250 de angajaţi vor beneficia de circa 400 de lei în plus la salariu, bani ce reprezintă sporul de condiţii grele de muncă aferent anului 2013″, a precizat Dumitru Cotrună.

El a mai spus că fondul de salarii pentru anul în curs al DGASPC Gorj este de 28,5 milioane lei, sumă în care intră salariile de bază, sporurile şi contribuţiile la stat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. adrian spune

    va rog sa rectificati spusele domnului director general al DGASPC GORJ, CA SALARILE ANGAJATILOR NU AU FOST MARITE CU 50% CUM A ANUNTAT PE DIFERITELE CANALE DE TELEVIZIUNE LOCALE PRECUM TV SUD CARE A SI DISPARUT ANUNTUL INTRE TIMP, GORJ TV , SI ALTE ZIARE LOCALE LA DATA DE 27.02.2014 PINA PE DATA DE 05.03. 2014,INCEPIND CU DATA DE 01.03.2014. MENTIONEZ CA SALARIATI DIN DGASPC GORJ IN LUNA APRILIE NU AU PRIMIT NICI UN BAN IN PLUS LA SALARIU.DOMNUL DIRECTOR GENERAL DUMITRU COTRUNAA SUSTININD CA EXISTA FONDURILE NECESARE PENTRU MARIREA SALARILOR.OARE A FOST TRAS DE MINECA DE CATE CONDUCEREA CONSILULUI JUDETEAN GORJ PENTRU AFIRMATILE SALE IN MASS MEDIA,PENTRU CA AU NEVOIE DE BANI PENTRU CAMPANIA ELECTORALA IN PRAG DE ALEGERI ?………..RISCIND FUNTIA DE DIRECTOR GENERAL AL DGASPC ?……….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata