Arheologii germani au descoperit snack-uri cu o vechime de 250 de ani

17

Arheologii germani au descoperit snack-uri cu o vechime de 250 de ani în cadrul unor săpături arheologice efectuate în orașul bavarez Regensburg, a declarat miercuri o responsabilă locală, citată de DPA.

„Vă pot garanta că este vorba de cel mai vechi covrig descoperit vreodată”, a declarat Silvia Codreanu-Windauer, de la Biroul pentru Conservarea Monumentelor din Landul Bavaria.

Arheologii care efectuau săpături la un sit din centrul orașului au dezgropat rămășițele carbonizate ale unor chifle, a unui covrig și a unui croissant din secolul al XVIII-lea.

„Descoperirea este ceva special, deoarece reprezintă o frântură din viața de zi cu zi”, a declarat primarul orașului Regensburg, Joachim Wolbergs.

Site-ul din Piața Dunării este de mai mulți ani sursa unor importante descoperiri arheologice. Aici a fost descoperită o casă de lemn a cărei vechime a fost aproximată la 1.200 ani, un loc de execuție din perioada medievală și o pasarelă de lemn, de la începutul Evului Mediu, care ducea spre Dunăre. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: dpa-international.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata