ARTRI: Transportatorii internaţionali trebuie să îşi adapteze contractele în funcţie de evoluţiile din Federaţia Rusă

Transportatorii internaționali trebuie să își adapteze contractele în funcție de evoluțiile din Federația Rusă, care a decis, la data de 7 august a.c. să respingă aproape toate produsele agricole, materiile prime și produsele alimentare care provin din Statele Unite, Uniunea Europeană, Canada, Australia și Regatul Norvegiei, susține Florinel Andrei, secretarul general al Asociației Române pentru Transporturi Rutiere Internaționale (ARTRI).

‘Din data de 7 august 2014 Federația Rusă respinge aproape toate produsele agricole, materiile prime și produsele alimentare care provin din Statele Unite, Uniunea Europeană, Canada, Australia și Regatul Norvegiei pentru o perioadă de un an. Această măsură de autoizolare comercială a Rusiei urmează decretului președintelui Putin din 6 august 2014, nr. 560, ^Cu privire la aplicarea unor măsuri economice speciale folosite în scopul asigurării securității Federației Ruse^. De aceea, le recomandă tuturor transportatorilor internaționali să țină cont de evoluțiile din Federația Rusă și să își adapteze corespunzător contractele’, a declarat Florinel Andrei, într-un comunicat.

Potrivit acestuia, operațiunile de trecere a frontierei s-au diminuat în ultima săptămână cu 15%, afectate fiind toate importurile contractate începând din data de 7 august, dar și cele dinainte acestei date.

‘Transporturile produselor interzise de Federația Rusă, care provin din afara UE sau a Norvegiei, dar care tranzitează aceste regiuni, înregistrează întârzieri îndelungate din pricina controalelor prelungite ale camioanelor’, a mai spus secretarul general al ARTRI. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata