ASF: Salariile conducerii ASF nu trebuie să reprezinte o surpriză nici pentru preşedintele României, nici pentru prim-ministru

‘În concluzie, dorim să asigurăm cetăţenii României şi companiile naţionale sau internaţionale care activează pe piaţa asigurărilor, că ASF îşi va continua activitatea cu profesionalism, urmărind strict respectarea legii, indiferent de presiunile la care este supusă’, subliniază comunicatul.

Referitor la decizia DNA de a extinde urmărirea penală faţă de Dan Radu Ruşanu, preşedinte ASF, în comunicat se arată că instituţia va coopera în continuare cu Direcţia Naţională Anticorupţie şi încurajează DNA să îşi îndeplinească integral atribuţiile legale. ASF menţionează, totodată, că va pune la dispoziţia DNA toate documentele solicitate.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat, vineri, că procurorii au extins urmărirea penală în dosarul Carpatica – ASF şi faţă de preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Ruşanu, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Chişinău, că la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) trebuie făcute „schimbări majore” şi la nivelul conducerii, dar şi în modul de organizare.

„Cred că la ASF trebuie făcute schimbări majore atât în ce priveşte conducerea, cât şi în ce priveşte modul de organizare, pentru că ceea ce noi am trecut în ordonanţa de urgenţă, şi anume plafonarea tuturor salariilor la salariile Băncii Naţionale a României, a fost evident eludată”, a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat Parlamentului, în 19 februarie, revocarea imediată a întregii conduceri a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), unde, în opinia sa, este „o cloacă”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata