ASF va anunţa în septembrie – octombrie noi restructurări de personal

Autoritatea de Supraveghere Financiară /ASF/ va anunța, în septembrie – octombrie, noi restructurări de personal, pe baza evaluării și recomandărilor experților Băncii Mondiale/ BM/ în ceea ce privește transformarea structurii instituționale și organizaționale a ASF, potrivit președintelui instituției, Mișu Negrițoiu.

Președintele ASF și directorul de țară pentru România al Băncii Mondiale, Elisabetta Capannelli, au semnat marți un memorandum în vederea acordării de asistență tehnică pentru transformarea structurii instituționale și organizaționale a ASF.

Obiectivul memorandumului este sprijinirea ASF pentru optimizarea arhitecturii organizaționale în linie cu mecanismele potrivite pentru o autoritate de supraveghere financiară mulți-sectorială integrată și îmbunătățirea cadrului de reglementare simultan cu întărirea mecanismului de supraveghere din cadrul ASF.

Conform memorandumului, o echipă de experți ai Băncii Mondiale va evalua și va oferi recomandări ASF pe mai multe paliere legate de structura organizațională și pentru optimizarea proceselor interne.

‘Banca Mondială a semnat astăzi (marți — n.r.) un acord pentru o analiză-diagnostic la nivel înalt pe probleme de reglementare, de supraveghere și de organizare, astfel încât Autoritatea de Supraveghere Financiară să aibă cea mai bună structură și cele mai eficiente procese instituționale. Noi credem că eforturile de reformă ale ASF vor da tonul pentru modernizarea celor trei piețe pe care Autoritatea are atât un rol de dezvoltare, cât și unul de supraveghere. Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost înființată în urmă comasării celor trei instituții autonome cu atribuții și prerogative în piață de capital, asigurări și pensii private. O abordare instituțională integrată și eficientă va fi utilă pentru toți participanții de pe piață, asigurând stabilitatea și dezvoltarea acestor sectoare”, a declarat Elisabetta Capannelli.

Costul programului comun ASF — Banca Mondială este de 173.040 dolari, din care aproximativ un sfert reprezintă contribuția Autorității de Supraveghere Financiară, diferența fiind o finanțare nerambursabilă acordată de Banca Mondială.

Proiectul de evaluare și analiză se derulează până la dată de 28 august 2014, iar rezultatele complete și recomandările experților Băncii Mondiale vor fi disponibile și se vor putea implementa după data de 1 septembrie 2014.

Pe de altă parte, întregul proiect de modernizare a ASF, cu un orizont de trei ani, este evaluat de președintele Mișu Negrițoiu la 5-10 milioane euro și va fi finanțat pe fonduri europene, cele mai importante sume fiind orientate spre informatizare.
‘ASF are acum cele trei organizații, fiecare are tot felul de aplicații proprii, făcute în-house sau cumpărate de pe piață. Ele nu funcționează integrat. Cel mai mult acum se face muncă manual’, a afirmat Negrițoiu.

Recent, ASF a desființat mai multe funcții de conducere, pe baza evaluărilor companiei de consultanță PricewaterhouseCoopers. În prezent, ASF derulează un proiect pentru centralizarea operațiunilor și a raportărilor, cu Deloitte, și un proiect de pachetul salarial al angajaților instituției. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata