Aterizare forţată a unui avion în Taiwan: Autoritatea pentru transporturi confirmă 47 de morţi

Patruzeci și șapte de persoane care se aflau la bordul unui avion al companiei taiwaneze Transasia și-au pierdut viața în urma unei aterizări forțate încheiate prost, miercuri seara, pe insula Penghu, la vest de coasta Taiwanului, a confirmat autoritatea locală pentru transporturi, citată de Xinhua.

Alte 11 persoane au fost rănite în accident.

Aeronava ATR-72 transporta 54 de pasageri și patru membri ai echipajului. Avionul decolase de la Kaohsiung, din sudul Taiwanului. Cursa GE 222 ar fi trebuit să plece la ora locală 16.00, dar a decolat abia la 17.43 din cauza vremii nefavorabile.

Echipajul a solicitat ca avionul să se rotească în aer deasupra aeroportului înainte de a încerca să aterizeze, dar ulterior s-a pierdut legătura cu turnul de control, a explicat Jean Shen, director general al administrației aeronautice civile a Taiwanului, în cadrul unei conferințe de presă.

Tragedia s-a petrecut în timp ce taifunul Matmo a debarcat în Taiwan, aducând ploi și vânt puternic și determinând închiderea școlilor și a instituțiilor financiare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata