Atletism: Tânăra Alina Rotaru şi experimentatul Marian Oprea, câştigătorii Cupei de Cristal 2014

Câştigătorii celei de-a 23-a ediţii a Cupei de Cristal, trofeu care răsplăteşte cele mai bune performanţe, la masculin, respectiv, feminin înregistrate în Campionatele naţionale de atletism în sală au revenit anul acesta triplusaltistului Marian Oprea, învingător cu 17,30 m, rezultat care i-a adus 1.188 puncte, şi, respectiv, săritoarei în lungime Alina Rotaru, campioană naţională de senioare cu 6,68 m (1.134 puncte).

După ce sâmbătă, în prima zi a finalelor CN indoor disputate în Sala din Complexul bucureştean „Lia Manoliu”, Marian Oprea îşi asigurase o nouă Cupă de Cristal, cu un rezultat cu 30 cm peste baremul de la Mondiale, duminică proba cea mai intensă a zilei a fost lungimea feminină, unde stelista Alina Rotaru (doar 20 de ani, antrenată de Adrian Ghioroaie) şi-a îmbunătăţit din nou recordul personal, ducându-l la 6,68 m (precedentul, pe 2 februarie, la Karlsruhe, cu 6,61 m).

Alina Rotaru a avut, de altfel, alte 2 sărituri de 6,66 m şi una de 6,63 m, demonstrând o formă şi constanţă în rezultate remarcabile pentru vârsta ei la o probă tehnică. Ea mai are o şansă, importantă, să îndeplinească baremul pentru Mondialele de la Sopot (Polonia, 7-9 martie), pentru care îi mai lipsesc doar 2 cm, săptămâna viitoare, la Istanbul, la Campionatele balcanice.

La mare luptă a cedat duminică în spectaculoasa probă de lungime Florentina Marincu (18 ani neîmpliniţi) , marea speranţă a clubului Cetate Deva, dublă campioană mondială la cadete, anul trecut. Ea a trebuit să se recunoască învinsă cu doar 1 cm, reuşind o săritură de 6,67 m, record personal, în timp ce treapta a 3-a a podiumului a fost ocupată de câştigătoarea de anul trecut a Cupei de Cristal, Cornelia Deiac (CSU Oradea) – 6,51 m.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata