Au fost găsite rămăşiţele unui avion prăbuşit acum 60 de ani în Alaska

Rămășițele a 17 militari morți într-un accident de avion în Alaska, în 1952, au fost găsite la peste 60 de ani de la prăbușire, a anunțat miercuri Pentagonul, preluat joi de AFP.

Departamentul Apărării precizează că se caută și celelalte 35 de cadavre.

Avionul militar C-124 Globemaster s-a prăbușit pe 22 noiembrie 1952, după ce a decolat de la baza din Elmendorf (Alaska), având ca destinație statul Washington (nord-vest). Avea la bord 41 de pasageri și 11 membri ai echipajului.

‘Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cercetările nu au putut începe imediat. La sfârșitul lui noiembrie și începutul lunii decembrie 1952, echipele de căutare nu au reușit să descopere locul accidentului și nici să găsească vreo victimă’, a arătat Departamentul Apărării.

În iunie 2012, un elicopter al Gărzii Naționale din Alaska a reperat resturi de avion în cursul unui antrenament efectuat la vest de Mount Gannett, iar cercetările lansate ulterior au confirmat că era vorba despre avionul prăbușit în 1952. S-a reușit identificarea a 17 militari morți în accident.

‘Urmează să fie căutate și celelalte victime, iar locul accidentului va continua să fie supravegheat’, a încheiat Departamentul Apărării, menționat de AFP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata