Audi recheamă la service 850.000 de sedanuri A4 din cauza unei probleme la airbag

Constructorul german de automobile de lux Audi a decis joi, 23 octombrie, să recheme la service un număr de 850.000 de sedanuri A4 vândute la nivel mondial din cauza unei probleme la sistemul software care operează airbagurile autovehiculelor de acest tip, transmite DPA.

Audi, divizie a grupului Volkswagen AG, a precizat că problema cu airbagurile automobilelor sale nu are legătură cu acțiunile demarate de alți constructori auto, care au decis să retragă de pe piață mai multe milioane de vehicule conținând airbaguri produse de firma japoneză Takata Corp.

Un purtător de cuvânt de la Audi a informat că o defecțiune la sistemul software al sedanurilor A4 produse după anul 2012 ar putea împiedica umflarea airbagurilor în caz de accident. Defecțiunea a fost identificată în cursul unor controale interne iar posesorii de automobile A4 sunt invitați la reprezentanțele Audi pentru o înlocuire a sistemului software, operațiune care durează aproximativ trei minute, susține producătorul auto.

Din cele 850.000 de sedanuri A4 vizate de această acțiune, aproximativ 250.000 au fost vândute în China, 150.000 în Germania și restul în alte țări.

Obiectivul Audi pentru acest an este vânzarea a 1,7 milioane vehicule, peste recordul de 1,58 milioane vehicule vândute anul trecut. Pe termen mediu, Audi vrea să devanseze BMW până la finele acestui deceniu, după ce în 2011 a devansat Mercedes-Benz. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata