Aurelia Cristea: Expertiza în managementul proiectelor, o condiţie obligatorie pentru atragerea fondurilor europene

Expertiza în managementul proiectelor devine o condiție ‘sine qua non’ în contextul actual, în care atragerea fondurilor europene reprezintă un obiectiv important, a declarat miercuri, 10 septembrie, Aurelia Cristea, ministrul delegat pentru Dialog Social, cu ocazia semnării, alături de reprezentanții Project Management Institute (PMI), a unui Memorandum de cooperare pentru dezvoltarea capacităților de management de proiect.

‘Memorandumul de cooperare are ca scop dezvoltarea capacităților de management de proiect din cadrul administrației publice și creșterea capacității administrative. Unul dintre obiectivele acestui Memorandum îl reprezintă creșterea gradului de expertiză la nivelul instituțiilor publice în managementul proiectelor. În contextul actual, în care atragerea fondurilor europene reprezintă un obiectiv important, expertiza în managementul proiectelor devine o condiție ^sine qua non^’, a afirmat Aurelia Cristea, conform unui comunicat .

Potrivit ministrului Cristea, parteneriatul include, printre altele, identificarea posibilităților de cercetare comune în domeniul managementului de proiect, precum și participarea experților PMI ca invitați la seminarii, workshop-uri și conferințe.

‘În cadrul reuniunilor, experții PMI vor putea expune cele mai recente practici de training, managementul resurselor umane și tehnici specifice managementului de proiect. Reprezentanții părților semnatare se vor întâlni anual, pentru a revizui beneficiile, rezultatele, eforturile depuse și resursele puse la dispoziție de părți pentru activitățile derulate în cadrul acestui Memorandum’, a mai spus ministrul delegat pentru Dialog Social.

Project Management Institute este cea mai mare organizație profesională de managementul proiectelor, numărând astăzi peste 450.000 de membri din 195 de țări și circa 650.000 de membri certificați profesional PMI. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata