Auto: Denunţ împotriva lui Michael Schumacher, pentru un accident rutier produs în Spania

23

Multiplul campion de Formula 1 Michael Schumacher a fost denunțat pentru un accident rutier produs în Spania, în cursul lunii noiembrie 2013, informează presa iberică.

Schumacher s-a aflat atunci la volanul unei mașini închiriate, în apropierea localității Bormujos (Sevilla) și este acuzat că nu a acordat prioritate unui motociclist, care a suferit o fractură la mână și a avut nevoie de o intervenție chirurgicală. Acesta solicită, de asemenea, daune pentru avarierea motocicletei sale, precum și pentru alte bunuri deteriorate în accident, între care casca pe care o purta și un ceas.

Avocatul motociclistului a înaintat denunțul împotriva lui Schumacher pentru a putea exercita acțiuni penale și civile, deoarece accidentele rutiere fără victime sunt urmărite penal numai pe baza unei plângeri a părții vătămate.

Michael Schumacher se află internat de la sfârșitul anului trecut într-un spital din Grenoble, după accidentul de schi pe care l-a suferit în stațiunea Meribel din Alpii francezi, pe 29 decembrie.

În vârstă de 45 ani, fostul septuplu campion mondial de Formula 1 a fost supus inițial la două operații de neurochirurgie și, de atunci, a fost menținut în comă indusă. La o lună de la internare, medicii au demarat procesul treptat de trezire, iar progresele înregistrate de atunci sunt „încurajatoare”, conform anturajului lui Schumacher. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata