Auto: Fanii Formulei 1 i-au adus un omagiu lui Ayrton Senna pe circuitul Imola

Mii de fani s-au reunit joi pe circuitul de Formula 1 de la Imola, la 20 de ani după accidentul care a pus capăt vieții unui pilot, brazilianul Ayrton Senna, care a rămas în legenda sportului cu motor, relatează AFP.

Zeci de entuziaști au condus propriul vehicul în jurul circuitului Enzo și Dino Ferrari pentru a comemora teribilul accident petrecut pe 1 mai 1994 în MP al San Marino.

Piloții Fernando Alonso și Kimi Raikkonen, de la Ferrari, sunt așteptați joi după amiază pentru a aduce un omagiu fostului triplu campion mondial, considerat poate cel mai mare pilot din istorie.

Miercuri, un preot catolic a oficiat o ceremonie religioasă în virajul Tamburello unde monopostul lui Senna nu a mai răspuns la comenzi și s-a izbit brutal de o barieră de beton la viteza de 190 km/h. Transportat de urgemță la spital, medicii au constat decesul la ora 19,40 (ora României).

Senna rămâne și azi un punct de referință pentru piloți, fiind al 3-lea în ierarhia victoriilor all time cu 41 curse, devansat de Michael Schumacher (91) și Alain Prost (51), al doilea top la pope position (65), devansat doar de Schumacher (68), și al 4-lea la număr de podiumuri (80), în urma lui Schumacher (155), Prost (106) și Alonso (96).  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata