Autocar cu români, implicat într-un accident de circulaţie în Ungaria; 22 persoane au fost rănite, între care şi 3 români

Un autocar în care se aflau mai mulţi români a fost implicat, vineri seara, 7 februarie, într-un accident rutier în Ungaria, pe autostrada M6, în judeţul Baranya, în urma evenimentului rutier 22 de persoane fiind rănite, informează Ministerul Afacerilor Interne. Conform datelor transmise recent la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă de echipa consulară aflată în Ungaria şi a verificărilor efectuate, rezultă că, din cei 22 de răniţi, numai 3 sunt români, informează Ministerul Afacerilor Interne.

Printr-o decizie comuna a Ministerului Afacerilor Interne şi a Ministerului Sănătăţii, s-a dispus trimiterea de urgenţă în Ungaria a unei echipe medicale formate din doi medici şi un asistent. Echipa este condusa de medicul şef SMURD pe Regiunea Vest, precizează MAI într-un comunicat.

„Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne a fost sesizat de către ataşatul de afaceri interne despre faptul că în jurul orei 20,15, pe autostrada M6, în judeţul Baranya, Ungaria, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un autocar românesc. Din primele informaţii obţinute rezultă că 22 de persoane sunt rănite, dintre care trei se află într-o stare mai gravă, fiind transportaţi la unităţile spitaliceşti din zonă. Până în prezent nu s-a confirmat decesul niciunui cetăţean român”, precizează MAI.

Potrivit sursei citate, în funcţie de evaluarea completă a situaţiei medicale a celor 22 de persoane se va lua hotărârea aducerii acestora în ţară sau continuarea tratamentului de specialitate în Ungaria. „Totodată, Poliţia Arad a trimis o echipă pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români şi al autorităţilor maghiare care efectuează cercetarea la faţa locului”, adaugă MAI.

De asemenea, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe şi al ataşatului de afaceri interne român în Ungaria se va menţine legătura cu autorităţile maghiare pentru a fi permanent la curent cu situaţia cetăţenilor români. „După obţinerea informaţiilor exacte privind identitatea persoanelor rănite, autorităţile române vor contacta familiile persoanelor implicate pentru a fi informate despre starea fiecăruia dintre accidentaţi. Datele prezentate pot suferi modificări în funcţie de evoluţia situaţiei”, se mai arată în comunicatul MAI. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata