„Autoportretul unei fete cuminţi” – Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Film de la Linz

Lungmetrajul „Autoportretul unei fete cuminți” regizat de Ana Lungu a câștigat Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film „Crossing Europe” din Linz-Austria, informează un comunicat al producătorului remis marți.

Premiul, în valoare de 10.000 de euro, a fost acordat ex-aequo peliculei regizate de Ana Lungu și coproducției „Varvari” / „Barbarians” (Serbia, Muntenegru, Slovenia) în regia lui Ivan Ikic.

Premiul acordat de juriul de la Linz se alătură celor două distincții pe care filmul „Autoportretul unei fete cuminți” le-a primit la Festivalul Internațional de Film București — Premiul Publicului și Premiul pentru cea mai bună regie.

Lungmetrajul va fi proiectat pe 10 mai, la Cinema Pro din București, în cadrul Festivalului Filmului European, în prezența echipei peliculei, eveniment organizat de Institutul Cultural Român și Reprezentanța Comisiei Europene în România, sub egida EUNIC, cu sprijinul ambasadelor și centrelor culturale ale țărilor europene.

Premiera filmului în cinematografe va avea loc pe 25 septembrie, pelicula fiind distribuită de Mandragora.

„Autoportretul unei fete cuminți” spune povestea Cristianei, o femeie de 30 de ani, crescută într-o „familie bună”. Personajul, interpretat de actrița de teatru Elena Popa, își petrece timpul între doctoratul în inginerie seismică, discuțiile cu cei doi prieteni apropiați, Alex (Andrei Enache) și Michelle (Iris Spiridon), și întâlnirile — rare, dar mult așteptate — cu un bărbat căsătorit (Emilian Oprea), cu care are o relație amoroasă. După mutarea părinților, Cristiana rămâne să locuiască singură într-un apartament din București și se hotărăște să-și ia un câine — dorința ei din copilărie, potrivit sinopsisului prezentat în comunicat.

Din distribuție fac parte actorii Elena Popa, Emilian Oprea, Radu Iacoban, Istvan Teglas, regizorul de film Andrei Enache, regizorii de teatru Iris Spiridon, Alexandru Lustig, Eugen Gyemant, părinții regizoarei, Dan și Magdalena Lungu și producătoarea Anca Puiu.

Scenariul filmului este semnat de Ana Lungu, imaginea Silviu Stavilă, sunetul Vlad Voinescu și Filip Mureșan, iar montajul a fost realizat de Dana Bunescu.

Producătorii lungmetrajului sunt Anca Puiu — casa de producție Mandragora — și Ana Lungu.

Ana Lungu este cunoscută publicului din România pentru pelicula „Burta Balenei”, producție selectată în 2010 la Festivalului Internațional de Film de la Locarno în cadrul secțiunii Cineasti del presente/Filmmakers of the Present. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata