Autorităţile din Târgu-Jiu vor să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai mare taraf de lăutari

Primăria Târgu-Jiu va organiza în perioada 17-25 mai Zilele Municipiului, eveniment care va cuprinde momente artistice și muzicale, printre care se numără aducerea celui mai mare tăraf de lăutari cu care se dorește intrarea în cartea Recordurilor prin interpretarea celebrului cântec popular „Mărioară de la Gorj”.

„Vom avea o seară de muzică lăutărească oferită de tarafurile prezente în programul Lăutari și Tarafuri din Gorj, iar la finalul spectacolului va avea loc tentativa de a obține un record, cu cel mai mare taraf care a cântat o melodie reprezentativă pentru folclorul românesc. De la ora 20,00, vom porni Caravana ‘I love Târgu-Jiu’—Campanie de promovare a municipiului Târgu-Jiu și va fi lansarea unui concurs de fotografie. O altă noutate o reprezintă Ziua Majoratului, sărbătorirea tuturor tinerilor din municipiul Târgu-Jiu care au împlinit sau împlinesc vârsta majoratului în acest an. De asemenea va mai avea loc Parada liceelor și un Flash Mob cu 850 de liceeni în Piața Prefecturii. Printre invitați îi amintim pe Anya, Sore, Deep Central și Mandinga. Duminică noaptea, zilele orașiului se vor încheia cu un foc de artificii”, a anunțat luni, într-o conferință de presă, Teodora Ciobanu, directorul Direcției de Protecție Socială din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

Potrivit acesteia, în prima zi a manifestărilor va avea loc deschiderea oficială a Festivalului Național de Teatru cu un spectacol regizat de Alexandru Dabija, iar duminică și luni, iubitorii de teatru vor putea urmări piese puse în scenă de actori de renume național.

„Pe data de 20 mai se va deschide Târgul meșterilor Populari din Oltenia, cea de a VI-a ediție. Marți seara la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu va fi pus în scenă spectacolul ‘Păi, Despre Ce Vorbim Noi Aici, Domnule?’ — Teatrul Act București, cu Marcel Iureș și George Mihăiță în regia lui Alexandru Dabija. Tot marți seara, va avea loc o procesiune religioasă dedicată patronilor spirituali ai municipiului Târgu-Jiu, Sfinții Mari Împărați ‘Constantin și Elena’, la care va participa un număr impresionant de preoți. În zona centrală va avea loc și deschiderea oficială a Zilelor Municipiului și lansarea programului ‘I love Târgu-Jiu'”, a mai precizat reprezentantul Primăriei Târgu-Jiu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata