Bacău: Omul de afaceri Florentin Gorea, arestat; alţi patru inculpaţi în dosar – sub control judiciar

Tribunalul Bacău a decis arestarea preventivă a lui Florentin Gorea, unul dintre cei opt oameni de afaceri reținuți, în urma unor percheziții efectuate de procurorii DIICOT și polițiști, el fiind acuzat de constituire de grup infracțional organizat, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălare de bani.

Acesta a contestat, prin avocatul său, decizia Tribunalului Bacău.

Alți patru oameni de afaceri, printre care și consilierul județean PDL Laurențiu Ganea, acuzat pentru aceleași infracțiuni, vor fi cercetați sub control judiciar.

Ceilalți trei inculpați în dosar au fost lăsați în libertate de judecători, asupra lor neluându-se nicio măsură preventivă.

Persoanele aflate sub control judiciar nu au voie să ia legătura între ele ori cu martori, să părăsească limita orașului de domiciliu fără să anunțe poliția și sunt obligate să se prezinte la poliție conform unui calendar ce va fi stabilit de agentul de urmărire.

Din cercetări a rezultat că membrii grupării, prin societăți comerciale interpuse și controlate de către aceștia, au efectuat achiziții intracomunitare de materii prime, cu scopul de a se sustrage de la plata TVA și a impozitului pe profit, potrivit unor surse judiciare.

De asemenea, prin utilizarea unor circuite economice frauduloase, au mărit fictiv cuantumul cheltuielilor deductibile înregistrate, denaturând astfel baza impozabilă luată în calcul la stabilirea impozitului pe profit și diminuând cuantumul TVA de plată.

Astfel, prejudiciul creat, stabilit până în prezent, este de 2.261.306 euro.

Totodată, pe circuitele evazioniste au fost identificate societăți comerciale cu sedii fictive, care nu figurează cu angajați și care ulterior au fost cesionate unor persoane cu situații financiare precare, din mediul rural. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata