Bacău: Se deschide Salonul Naţional al Cercetării şi Inovării

Salonul Național al Cercetării și Inovării își deschide porțile joi, începând cu ora 10.00, la Centrul de Afaceri și Expoziții din Bacău, în organizarea instituției gazdă, în parteneriat cu Forumului Inventatorilor din România și primăria municipiului Bacău.
Până sâmbătă, inclusiv, evenimentul va reuni companii ce implementează soluții novatoare în procesele de producție și servicii, entități și structuri de cercetare — dezvoltare — inovare, centre de transfer și inovare tehnologică, universități din domeniu, inventatori din țară, dar și din Republica Moldova, Malaezia, Croația și Taiwan.

,,Obiectivul organizării Salonului, ce include pe lângă expoziția de bază și dezbateri privind noutăți în domeniul mondial în tehnologiile construcției de mașini unelte, aeronautică, din industriile alimentară, chimică și medicală, este de a contribui la dezvoltarea motivației și implicării specialiștilor români, precum și de a crea, în timp, un eveniment de tradiție și amploare pentru Bacău și zona Moldovei. Urmărim de a face cunoscute posibililor agenți economici interesați rezultatele organizațiilor de cercetare — dezvoltare — inovare din țară”, a declarat pentru AGERPRES Mihai Laschi, managerul manifestării.

Potrivit acestuia, „economia locală și națională are nevoie de repere și soluții în business, pentru dezvoltarea afacerii, de la cei ce activează în acest domeniu ori propun inovații”.

„Considerăm acest tip de expoziție și un suport pentru economia județului Bacău, una cu mare tradiții în cercetare — dezvoltare—inovare”, a precizat, la rândul său, Corneliu Pricopie, director general al Centrului de Afaceri și Expoziții Bacău.

Citeste si:  Utilizarea energiei regenerabile pentru încălzire şi răcire

Principalele domenii abordate în vederea realizării acestui eveniment sunt protecția mediului, agricultură, energie, mecanică, electricitate, electronică, informatică, telecomunicații, industrie chimică, prelucrarea metalelor, transport, medicină, echipamente de securitate și protecție, învățământ.

Pentru a facilita publicului interesat să ajungă la Centrul de Afaceri și Expoziții ,,Mircea Cancicov’, organizatorii vor asigura pe toată durata manifestărilor transportul cu microbuze cu plecare din centrul municipiului la orele 9.50, 11, 12.10, 13.20, 14.20, 15.40, 17.45. (AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner