Bacşişul va fi impozitat, marcat pe un bon fiscal separat şi trecut în contabilitatea firmelor

Bacșișul primit de angajații operatorilor economici va fi impozitat cu până la 16%, fie ca profit al firmei, fie ca venit al angajatului, și va fi marcat pe un bon fiscal distinct de către operatorul economic, potrivit unui proiect de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

‘Impozitarea propusă vizează: impozitarea bacșișului ca profit al operatorului economic în cazul în care acesta nu se distribuie salariaților (16% sau 3% în cazul
microîntreprinderilor); impozitarea la nivelul angajatului cu 16% impozit pe venit din alte surse, prin reținere la sursă, în cazul în care bacșișul se distribuie salariaților’, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

În schimb, bacșișul nu va fi cuprins în sfera TVA și nici în baza de impozitare a contribuțiilor sociale de sănătate, se mai arată în proiectul citat.

De asemenea, se reglementează expres obligația înregistrării contabile a bacșișului și se precizează modul de înregistrare. În plus, angajații vor trebui să își treacă suma de bani pe care o au asupra lor la începutul programului într-un registru.

Pe de altă parte, „se interzice condiționarea, sub orice formă, a livrărilor de bunuri sau a prestărilor de servicii de acordarea bacșișului”, se mai arată în nota de fundamentare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. ttt spune

    si confiscarea averilor celor condamnati pentru fraude

    PE CIND

    Bacsisul a fraudat Romania….Si operele stiintifice scrise in puscarie de NEMERNICI VOI PROFESORI ACADEMICIENI NU SIMTITI CA SINTETI UMILITI BATJOCORITI CHIAR SINTETI MUTI IN FATA ACESTOR NETRBNICI///

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata