Bancă amendată pentru refuzul de a elibera un card bancar pe baza amprentei digitale

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat miercuri, 10 februarie, o bancă cu 70.000 de lei pentru refuzul de a elibera un card bancar unei persoane cu dizabilitate locomotorie pe baza amprentei ca şi semnătură.

Potrivit CNCD, refuzul de a elibera un card bancar în aceste condiţii reprezintă discriminare.

„S-a aplicat amenda contravenţională în cuantum de 30.000 lei pentru bancă, conform prevederilor art. 2 alin.3, coroborat cu art. 10 lit. d) din OG nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere faptul că banca nu a elaborat procedurile necesare pentru rezolvarea problemei. Totodată, Colegiul director a aplicat agenţiei locale o amendă contravenţională în cuantum de 20.000 lei (pentru refuzul eliberării cardului), conform prevederilor art. 2 alin 1, coroborat cu art. 10 lit. d), respectiv amenda contravenţională în cuantum de 20.000 lei (pentru crearea unui cadru degradant faţă de persoana cu dizabilitate locomotorie), conform prevederilor art. 2 alin. 5 din OG nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare„, se arată într-un comunicat al CNCD.

CNCD recomandă băncii elaborarea unor proceduri pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii, prin care să poată semna cu amprentă şi, în conformitate cu prevederile art. 26 alin. 2 din OG nr. 137/ 2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, banca reclamată va publica în mass-media un rezumat al hotărârii în speţă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata