Băncile pot accesa garanţii în valoare totală de 2,64 miliarde de lei pentru Prima Casă, în 2015

10

Băncile au la dispoziție un plafon total de garantare de 2,64 miliarde de lei în cadrul programului Prima Casă în 2015, sumă care include plafonul alocat pentru anul în curs, la care se adaugă diferența rămasă neutilizată din plafonul anului 2014, se arată într-un comunicat al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) transmis, luni.

Instituția a anunțat demararea etapei a șaptea a programului, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului ministrului finanțelor publice nr.98/ 2015, în data de 30 ianuarie 2015, care stabilește comisionul anual de gestiune pentru emiterea unei garanții la același nivel cu cel anterior, respectiv 0,49%/an aplicat la soldul finanțării.

‘Din momentul publicării comisionului, băncile partenere pot să trimită FNGCIMM solicitări de garantare pentru aprobarea dosarelor depuse de către beneficiarii programului Prima Casă. Până la alocarea efectivă a plafonului aferent anului 2015, finanțatorii participanți în Program pot transmite solicitările de garantare în limita diferenței alocate și rămase neutilizate din plafonul anului 2014’, se precizează în comunicat.

Pentru 2015, Guvernul a aprobat acordarea de garanții guvernamentale pentru achiziționarea unei locuințe prin programul Prima Casă în valoare de 2,5 miliarde de lei. În cadrul programului, sunt partenere 17 bănci care activează pe piața din România. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata