Barack Obama, un preşedinte cu o stare de sănătate „excelentă”

Starea de sănătate a lui Barack Obama este ‘excelentă’, a transmis joi medicul liderului de la Casa Albă, care a mai precizat într-un raport medical că exercițiile fizice zilnice, alimentația sănătoasă și un stil de viață fără tutun l-au ajutat pe președintele american să rămână într-o formă foarte bună, relatează AFP și Reuters.

„Toate datele clinice indică faptul că președintele este sănătos și că va rămâne așa pe durata președinției sale”, a precizat dr. Ronny Jackson, care a supervizat testele medicale.

Barack Obama, care va împlini 53 de ani la 4 august, „are o alimentație sănătoasă, face exerciții fizice în fiecare zi, nu fumează și nu bea alcool decât ocazional și cu moderație”.

Ritmul cardiac, nivelul colesterolului, tensiunea arterială: dr. Jackson nu a observat nicio anomalie sau sursă de îngrijorare în datele pe care le-a făcut publice ‘cu acordul președintelui’.

O singură aluzie discretă la trecutul de fumător al lui Barack Obama: doctorul relevă în bilanțul său privind sănătatea președintelui folosirea ocazională a gumei de mestecat cu nicotină.

Acest obicei surprinde uneori, în special în străinătate, când președintele mestecă o gumă fără să încerce să ascundă acest lucru. Ultimul exemplu datează de la 6 iunie, la ceremoniile de marcare a 70 de ani de la debarcarea Aliaților la Ouistreham, în Normandia.

Testele medicale au fost realizate în cursul lunii mai 2014. Ultimele examene complete datau din octombrie 2011, reamintește medicul-șef al Casei Albe, care a mai precizat că toate vaccinurile celui de-al 44-a președinte al SUA sunt la zi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata