Băsescu: Am aprobat Memorandumul pentru semnarea Scrisorii cu FMI

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat miercuri, 5 martie,  că a aprobat Memorandumul pentru semnarea Scrisorii cu FMI.

„Aşa cum l-am informat pe domnul prim-ministru în discuţia de astăzi, am aprobat şi Memorandumul pentru semnarea Scrisorii cu Fondul Monetar Internaţional. Dacă veţi citi programul cu atenţie, veţi vedea că pentru fiecare dintre dvs (miniştri — n.r.) este foarte mult de făcut. Ce-i drept, cea mai mare parte a precondiţiilor sunt deja îndeplinite. Sper ca acest acord cu Fondul care este, practic, un program de guvernare, să fie îndeplinit spre binele României, chiar dacă unele măsuri nu sunt cele mai plăcute, am convingerea că ele vor duce la creşterea competitivităţii României. Cred că aici România are cea mai mare problemă: creşterea competitivităţii, în mod deosebit în companiile de stat”, a declarat Băsescu, la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţie de către noii miniştri ai Guvernului Victor Ponta.

Ulterior, Administraţia Prezidenţială a transmis şi un comunicat de presă cu privire la semnarea Memorandumului de către şeful statului.

„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat miercuri, 5 martie, ‘Memorandumul cu tema: a. Aprobarea rezultatului discuţiilor purtate în perioada 21 ianuarie — 4 februarie 2014 în cadrul misiunii comune de evaluare a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale aferente programului curent de asistenţă financiară de tip preventiv; b. Aprobarea semnării de către domnul Victor-Viorel Ponta, prim-ministru, împreună cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, a Scrisorii de intenţie'”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata