Băsescu către FMI: Taxa pe carburanţi – o greşeală; nu blochez ce negociaţi cu Guvernul, dar nu-mi cereţi să semnez

25

Președintele Traian Băsescu a susținut joi, 23 ianuarie, în discuțiile cu delegația comună a Fondului Monetar Internațional, Comisiei Europene și Băncii Mondiale, că nu susține introducerea accizei la carburanți, menționând că nu va bloca deciziile pe care aceste instituții le au cu Guvernul României, dar să nu i se ceară să semneze ce negociază ei.

„Desigur, din cauza ineficienței colectării, noile taxe au fost introduse, nu condamn lărgirea bazei fiscale, sunt un susținător al acesteia, dar exagerările, a pune taxe suplimentare în cazul energiei, în principal, și a carburanților, în special, o consider o mare greșeală, care va afecta și economia, și populația. Desigur, responsabilitățile sunt ale dvs. și ale Guvernului, dar o asemenea taxă nu va fi în mod public susținută de mine, pentru că nu cred că aceasta este o soluție rezonabilă. Nu blochez deciziile dintre dvs. și Guvern în acest moment, dar să nu-mi cereți să semnez ce negociați”, a spus Băsescu, în debutul întrevederii de la Palatul Cotroceni.

Președintele Traian Băsescu a primit joi la Palatul Cotroceni delegația comună a Fondului Monetar Internațional, Comisiei Europene și Băncii Mondiale.

O misiune a Fondului Monetar Internațional se află la București în perioada 21 ianuarie — 5 februarie, pentru discuții privind prima și a doua evaluare a acordului preventiv cu România, care a fost aprobat în 27 septembrie 2013.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata