Băsescu: Cazul de la Spitalul de Arşi nu e izolat; cât timp mafia din sănătate blochează introducerea cardurilor sistemul va fi fraudat

0

Preşedintele Traian Băsescu susţine că ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri nu este un caz izolat şi că atât timp cât mafia din sănătate blochează introducerea cardurilor de sănătate sistemul va fi în continuare fraudat.

„Aş vedea legea sănătăţii ca fiind un imperativ major. O nouă lege a sănătăţii. Eu am plătit un cost pentru intenţia de a promova o nouă lege a sănătăţii când tot sistemul mafiot din sănătate a stimulat bine Piaţa Universităţii pentru ca noua lege a sănătăţii să nu poată fi introdusă. Dar trebuie revenit pentru că ce s-a întâmplat la Spitalul de Arşi nu este un caz izolat. Degeaba ies propagandiştii curăţeniei sectorului să ne spună cât de curat este sectorul doar un accident a fost la Spitalul de Arşi. Nu, fondurile de sănătate sunt fraudate în spitale în mod consecvent şi aproape generalizat”, a afirmat Băsescu, prezent duminică la o dezbatere organizată de Fundaţia Mişcarea Populară.

El a afirmat că singura soluţie, România având un mare deficit la acest capitol, este îndreptarea către modernizarea sistemului în management al sistemului de sănătate.

„Cât timp vor funcţiona în paralel, şi cu regimuri financiare şi fiscale diferite, spitale de stat şi spitale private şi cabinete private, cel care va fi fraudat va fi spitalul de stat. Cât timp mafia din sănătate blochează introducerea cardurilor de sănătate sistemul va fi în continuare fraudat. Am mult respect pentru doctori, dar îi asigur că, dacă nu ar fi respins atât de vehement legea sănătăţii propusă în ianuarie 2012, ar fi încasat cel puţin tot atât cât încasează acum în condiţiile în care au riscul procurorului. Numai că nu s-a vrut, a părut mai sigur acest sistem în care coabitează cabinetele private, spitalele private şi spitalul de stat şi ţinta celor trei segmente este fraudarea spitalului de stat”, a explicat Băsescu.

Șeful statului a reiterat că noua lege a sănătăţii este un imperativ dacă se vrea aşezarea pe baze temeinice a unei dezvoltări în care să nu se mai plătească „găuri” generate de modul în care se organizează sistemele. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata