Băsescu: Cine crede că transformarea României este un proces de cinci ani, se înşală

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, 21 noiembrie, că se înșală cine crede că transformarea României este un proces de cinci ani.

„Pentru că cine crede că transformarea României este un proces de cinci ani, se înșală. În societatea românească, în politicul românesc, încă există destule resurse pentru pasul înapoi. Este misiunea fundamentală a președintelui ca, utilizând toate instrumentele pe care Constituția i le pune la dispoziție, să facă să se meargă înainte pe drumul fixat”, a afirmat Traian Băsescu, la ceremonia de validare a președintelui ales, Klaus Iohannis.

Șeful statului i-a spus viitorului președinte Klaus Iohannis că, în cei zece ani de mandat, a constatat „germenii pasului înapoi”.

„Am constatat, în două mandate, deci într-un interval de 10 ani, că se vor găsi întotdeauna în societatea românească, în mass-media românească, germenii pasului înapoi și, uneori, trebuie să forțezi la limită Constituția pentru a te opune. Pentru că românii își doresc o țară modernă. Sunt instituții care s-au modernizat și nu am nicio reținere să o spun, instituțiile, care, într-un fel sau altul, au ținut de președintele României, au făcut pași înainte, dar avem prea multe instituții care, datorită jocului politic la nivel guvernamental, încă nu sunt reformate”, a arătat Băsescu.

Președintele Traian Băsescu a mărturisit că are satisfacția că lasă o țară cu opțiuni clare.

„Am satisfacția că las o țară cu opțiuni clare: parteneriatul strategic cu Statele Unite, prezența noastră în Uniunea Europeană și în NATO și credibilitatea pe care ne-am dobândit-o, în mod deosebit, în NATO. Cu certitudine, siguranța națională este elementul fundamental care este în responsabilitatea președintelui, ceea ce nu înseamnă că președintele poate fi un înalt demnitar al statului român care nu privește la realitățile interne”, a spus șeful statului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
2 Comentarii
  1. Sever spune

    Gura pacatosului adevar graieste! Stie bine ce dezastru lasa in urma!

  2. gogu spune

    Asa bine ne-a condus ca 5 ani de-acum inainte pare o gluma sa ajungem la normalitate!O stii el ceva?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata