Băsescu, despre anularea brandului „Steaua”: Mi se pare incorect; la cât a cheltuit Becali, e o mizerie

Fostul președinte Traian Băsescu consideră că este incorect ca brandul „Steaua” să nu mai fie deținut de echipa de fotbal a lui George Becali, amintind de investițiile făcute de acestea.

„Mi se pare incorect. Lasă-l, frate! La câți bani a băgat Becali în Steaua acolo, te apuci acum să-i iei emblema, numele… Mi se pare incorect. Aș fi lăsat-o așa”, a susținut fostul șef de stat, duminică, aflat într-o vizită în redacția ziarului „Libertatea”.

Băsescu a apreciat că această decizie este o „mizerie”.

„La cât a cheltuit Becali cu echipa asta nu merita să-i faci mizeria asta. E o mizerie! Eu nu spun că legal nu se putea să… Și se vede, instanța a spus că aparține Armatei. Dar ce a făcut Armata pentru Steaua de 25 de ani?”, a arătat el.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis acțiunea Clubului Sportiv al Armatei Steaua (CSA) și au decis ca brandul „Steaua” să nu mai fie deținut de echipa din Ghencea.

CSA a dat în judecată societatea care deține echipa de fotbal Steaua București, Asociația Fotbal Club Steaua, dar și SC Fotbal Club Steaua București SA, SC FCSB Marketing SRL (fosta SC Durby Sports Business SRL) și SC Ostrovit SA, susținând că acestea dețin ilegal marca „Steaua”.

Procesul prin care CSA Steaua a revendicat marca „Steaua” a fost deschis pe 25 mai 2011, însă acțiunea a fost respinsă atât de Tribunalul București, cât și de Curtea de Apel București, însă decizia finală a aparținut Înaltei Curți, care a dat câștig de cauză CSA.

CSA Steaua susține în cererea de chemare în judecată că George Becali a dobândit marca „Steaua” în mod ilegal, acest brand fiind înregistrat în 1996, ulterior Becali folosind numele pentru echipa sa fără acordul Clubului Sportiv al Armatei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata