Băsescu: Fiica mea a cumpărat terenul din Nana cu bună-credinţă; nu exclud ca la restituire să fi existat ilegalităţi

Fostul președinte Traian Băsescu nu exclude posibilitatea ca în procesul de restituire a pământurilor de la Nana să fi existat ilegalități, însă afirmă că fiica sa a cumpărat cu bună-credință terenul din comună, potrivit unei postări publicate sâmbătă pe pagina sa de Facebook.

„Nu exclud posibilitatea ca în procesul de restituire să fi existat ilegalități. Asta va constata justiția iar cei care au încălcat legea vor răspunde. Sper ca astfel de investigații să se facă în toată țara, începând spre exemplu cu județele Vrancea și Timiș”, spune Traian Băsescu.

El se întreabă de ce nu s-a făcut nicio investigație privind retrocedarea în perioada de trei ani în care firma italiană de la care a cumpărat fiica sa a deținut proprietatea terenurilor.

„Ioana Băsescu a cumpărat de la o firmă italiană cele 290,4 hectare de la Nana în octombrie 2013 în baza înscrisurilor legale de la cartea funciară, cu deplină bună-credință. Oare de ce timp de trei ani cât timp firma italiană a deținut proprietatea terenurilor nu s-a făcut nicio investigație?”, se întreabă fostul președinte.

El consideră că cele 127 de familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010 suportă consecințele unor acțiuni „politice” îndreptate împotriva sa și își exprimă părerea de rău față de acestea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata