Băsescu: Intrarea în vigoare a Codurilor – un succes, chiar dacă Poliţia nu are brăţări pentru arestaţii la domiciliu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, 28 martie, că intrarea în vigoare a noilor Coduri penal şi de procedură penală reprezintă un succes, chiar dacă Poliţia nu are încă brăţările pentru a-i urmări prin satelit pe cei arestaţi la domiciliu.

Șeful statului a arătat că a avut reţineri în legătură cu pregătirea sistemului privind intrarea în vigoare a noilor Coduri.

„Ca şef al statului am avut reţineri poate, poate puţină neîncredere legat de pregătirea sistemului pentru intrare în vigoare a noilor Codurilor penale — Codul de procedură şi Codul penal. Iată, şi dvs., avocaţii, şi judecătorii, şi procurorii aţi demonstrat că aţi avut capacitatea să vă pregătiţi pentru acest moment”, a spus şeful statului la Congresul Avocaţilor 2014.

Preşedintele Băsescu a precizat că la ultima şedinţă a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi-a exprimat o serie de îngrijorări.

„Este aici preşedintele CSM şi ştie ce îngrijorări aveam în ultima şedinţă a Consiliului înainte de intrarea în vigoare a Codurilor, când întrebam dacă suntem pregătiţi, judecătorii, procurorii, dacă ştiu ce este de făcut. Răspunsul a fost: ‘dl preşedinte, nu o să fim niciodată pregătiţi, dar, dacă nu le dăm drumul, tot acolo o să fim şi peste un an’. Iată că au avut dreptate şi intrarea în vigoare a noilor Coduri a fost, spun eu, un succes, chiar dacă Poliţia nu are încă brăţările să-i urmărească prin satelit pe cei arestaţi la domiciliu. Dar am avut faze spectaculoase cu arestări la domiciliu în care oamenii muncesc pur şi simplu pe lângă casă. Orice femeie s-ar bucura să aibă bărbatul mai mult acasă în treabă în curte”, a afirmat şeful statului.

Traian Băsescu a adăugat că „lucrurile sunt într-o direcţie bună din punct de vedere al justiţiei”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata