Băsescu: Miza declaraţiilor lui Iohannis în legătură cu trustul Intact a fost „să nu fie tocat” de Antene

Liderul Mişcării Populare, Traian Băsescu, susţine că miza declaraţiilor preşedintelui Klaus Iohannis în legătură cu trustul Intact a fost „să nu fie tocat” de Antene, iar una din componentele importante pe acest subiect o reprezintă consilierul şefului statului, Dan Mihalache.

„Miza declaraţiilor preşedintelui Iohannis (în legătură cu executarea silită a trustului Intact de către ANAF — n.r.) e să nu fii tocat la Antene, de asta şi slugărnicia de la Senat. Penibil! Oameni politici care ştiau foarte bine ce înseamnă o hotărâre judecătorească nu ştiau cum să acuze mai tare aplicarea legii. La preşedintele Iohannis au fost mai multe componente: a fost componenta Mihalache în primul rând (…), deci s-a vrut realizarea unei frăţii între Palatul Cotroceni şi Antene. Un alt element a fost propria situaţie a lui Iohannis — şi dânsul este în situaţia în care poate fi executat, pentru că are o hotărâre definitivă pe unul din imobilele de la Sibiu. Al treilea element este tot teama de Voiculescu, de forţa mediatică a trustului”, a afirmat Băsescu, duminică seara, într-o emisiune la România TV.

În opinia sa, preşedintele Klaus Iohannis „a fost îndemnat” să facă prima declaraţie în legătură cu trustul Intact şi problemele cu ANAF.

Cât priveşte afirmaţiile lui Dan Voiculescu potrivit cărora Traian Băsescu „avea o voce de slugă” atunci când, candidat fiind la Primăria Capitalei, îl ruga să apară Antene, fostul şef al statului a precizat că a fost la Grivco pentru a negocia contracte de publicitate pentru campania electorală, dar nu prea s-a înţeles la bani cu patronul Intact.

„Am fost la Grivco cu Stolojan să negociem contracte de publicitate, pe clipuri pentru campanie, se făceau pe vremea aceea. Recunosc că nu prea ne-am înţeles la bani şi îmi aduc eu aminte preţurile pe care le cerea erau cam mari, dar am scos-o la capăt până la urmă. Încerc să-i înţeleg situaţia lui Voiculescu. Un om aflat în situaţia lui poate intra şi în accese de astea de furie, scrie ce şi-ar dori. (…) Am mai negociat cu el când i-am luat partidul la guvernare punându-l în situaţia să fie reprezentativ pentru o soluţie imorală politică, dar eu mi-am făcut treaba cu el. El s-a lăcomit să vină la guvernare”, a povestit Băsescu.

Fostul preşedinte a explicat că în anul 2006 „s-a rupt filmul”, când Voiculescu a înţeles că nu poate manipula „numiri prin justiţie”.

„Cred că s-a rupt filmul prin 2006, înainte de prima suspendare, când a înţeles că nu poate manipula numiri prin justiţie. În 2006 am făcut eu mai multe schimbări prin justiţie, el voia să fie consultat, să se ia aprobări de la el. Nu-i uşor cu Voiculescu. Sigur că a primit un dos de palmă peste guriţă, să-şi vadă de treaba lui. Furia lui a fost legată de reticenţa mea de a-i pune oameni pe undeva şi furia lui pe Monica Macovei”, a susţinut Băsescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata