Băsescu: Nu am primit niciun ban şi niciun bun de la Bercea Mondial sau în numele acestuia

Președintele Traian Băsescu afirmă că nu a primit niciun ban și niciun bun de la Bercea Mondial sau în numele acestuia pentru reducerea pedepsei sau pentru grațiere, potrivit unor precizări ale Administrației Prezidențiale.

Sursa citată face precizări cu privire la întrebările ridicate de presă referitoare la președintele Traian Băsescu și la cazul „Mircea Băsescu — Sandu Anghel”.

Astfel, șeful statului arată că nu a discutat niciodată cu fratele său, Mircea Băsescu, despre dosarul lui Bercea Mondial.

„Nu am discutat niciodată cu fratele meu, Mircea Băsescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Vă asigur, așa cum am mai spus, că nu există niciun polițist, procuror sau judecător care să poată afirma că a primit vreo intervenție de la mine sau din partea mea, prin intermediari, pe acest dosar sau pe orice alt dosar”, spune Băsescu, conform Administrației Prezidențiale.

El mai afirmă că i-a solicitat fratelui său să informeze instituțiile cu privire la șantaj.

„Anul trecut, fratele meu mi-a spus că este șantajat. I-am cerut atunci să meargă imediat să informeze instituțiile statului. Ceea ce a și făcut. Eu nu puteam să merg să fac un denunț de șantaj în numele lui, dar, repet, i-am cerut să meargă imediat să informeze instituțiile statului”, a declarat Băsescu.

Șeful statului menționează că a aflat din presă că fratele său a botezat o nepoată a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

„Ce mai era să fac după botez? Este major. Dacă știam dinainte, i-aș fi spus să nu intre în acest anturaj”, indică el.

El arată că, în ceea ce privește salba pe care soția sa, Maria Băsescu, a primit-o de la Sandu Anghel, din partea Regelui Cioabă, la Festivalul romilor de la Costești (județul Vâlcea) în anul 2009, aceasta a rămas în patrimoniul statului.

„Nu am păstrat acel obiect, care este, de fapt, o monedă de aur, nu salbă. Ea a fost predată statului, în conformitate cu legislația în vigoare, și se află în patrimoniul Administrației Prezidențiale, deci al statului român. De altfel, așa cum cere legea, acel obiect a fost declarat, la vreme respectivă, în Lista bunurilor primite cu titlu gratuit cu prilejul unor acțiuni de protocol în anul 2009, tabelul care este disponibil de atunci pe pagina de internet a Administrației Prezidențiale”, mai spune Băsescu.

Șeful statului conchide, în ce privește zvonurile din presă potrivit cărora fratele lui ar spune, într-una dintre înregistrări, că i-a dat bani pentru a interveni în favoarea reducerii pedepsei lui Sandu Anghel, că nu a primit niciun ban și niciun bun de la Bercea Mondial.

„Nu cred că fratele meu ar putea să facă o astfel de afirmație pentru că nu este adevărat. Nu am primit niciun ban și niciun bun de la sau în numele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, nici pentru vreo intervenție de reducere a pedepsei în instanță și nici pentru vreo grațiere. Întocmai cum nu am primit niciodată niciun ban și niciun bun de la nimeni pentru a interveni în vreun fel în dosare sau pentru vreo grațiere”, afirmă Băsescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata