Băsescu: Nu-mi aduc aminte ca în 10 ani să fi primit o singură sesizare legată de ilegalităţi comise de Oprescu

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, într-o emisiune tv, că nu își aduce aminte ca în 10 de mandat ani să fi primit vreo sesizare legată de ilegalități comise de primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

„Nu-mi aduc aminte ca în 10 ani să fi primit o singură sesizare legată de ilegalități comise de Sorin Oprescu. O singură sesizare nu-mi aduc aminte să fi primit. (…) De regulă, când primeam astfel de sesizări nu mă limitam să le bag în sertar, să spun las să știu eu despre ăla. De regulă, într-un fel sau altul, îi dădeam un semnal. Ori puneam mâna pe telefon, dacă era un ministru, și îi spuneam: domnule ministru, fii atent că ai probleme în zona asta, pentru că în fond informările astea au și rostul de a preveni acte de corupție. Sau, dacă nu eram la nivelul de relație la care să pun mâna pe telefon, măcar public îi dădeam un semnal: atenție ce faceți la Primăria Capitalei. Dar nu a fost cazul în ceea ce-l privește pe Sorin Oprescu. Timp de 10 ani nu-mi aduc aminte să fi fost vreo sesizare și Sorin Oprescu nu-i tipul de politician peste care să treci ușor cu vederea — am văzut o informare dar am uitat de ea. Nu, e primarul Capitalei, e al doilea om ca număr de voturi după președintele României”, a spus Băsescu, într-o emisiune B 1 tv.

Fostul președinte a susținut că flagrantul împotriva lui Oprescu reprezintă o „lovitură imparabilă de credibilitate” pentru edil.

„Aici este lovitura imparabilă de credibilitate, că nu e ceva de care și-a adus aminte unul care în fața procurorului avea cătușele în față și zice el că acum trei ani, acum cinci ani, nu. S-a produs flagrantul, ceea ce nu lasă drept de replică și nici de explicație măcar, după părerea mea”, a mai spus el.

Băsescu a adăugat că Oprescu, alături de Chiliman, sunt doi oameni despre care ar fi spus că este „imposibil” să ia mită.

„Sunt doi oameni pentru care aș fi spus este imposibil — Chiliman și Oprescu. Mi se părea că Oprescu este un om atât de relaxat și fără probleme de viață, e profesor universitar, e chirurg, nu știu … aveam așa o imagine”, a spus fost președinte.

Procurorii DNA l-au reținut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe Sorin Oprescu, primarul municipiului București, pentru luare de mită. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata