Băsescu: Pentru prima dată, o să fac publice înregistrările discuţiilor cu Ponta

Președintele Traian Băsescu a declarat luni, 14 iulie, că va face publice înregistrările discuțiilor cu premierul Victor Ponta de la Palatul Cotroceni despre reducerea CAS, arătând că prim-ministrul minte susținând că au fost dezbateri aprinse.

„O să fie prima dată când fac publice înregistrările discuțiilor, ca să vedem cine minte. RTV, eu, cineva minte aici”, a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a susținut că premierul Victor Ponta minte în ceea privește tonul discuțiilor de la Palatul Cotroceni.

„Ce discuție să mai am, mai ales că înțeleg că spune că discuțiile au fost foarte nepoliticoase, foarte dure. Interesant cum reușește să mintă”, a spus Băsescu, întrebat dacă va mai avea o discuție cu premierul.

Șeful statului a arătat că nu a reușit să discute cu reprezentanții FMI pe marginea legii privind reducerea CAS, dar că aștepta soluții de la premier, adăugând că va contacta Fondul după ce se „dumirește”.

Riscurile să se ajungă la situația din 2009-2010 sunt destul de consistente, consideră Traian Băsescu.

„Dacă vă uitați, creșterea economică a încetinit și în Germania, și în Franța, și în Italia, Spania este încă în recesiune, deci piața căreia noi ne adresăm în linii mari nu este foarte consolidată după criza din 2008-2010 și riscurile sunt să ajungem din nou necredibili, să crească dobânzile la împrumuturi fiindcă România trebuie să împrumute continuu”, a indicat Băsescu.

El a precizat că nu există riscuri ca pensiile și salariile să fie afectate.

„Vă asigur că se vor plăti pensiile, dar se vor reduce investițiile dramatic, ceea ce va însemna creșterea șomajului și reducerea încasărilor la fondul de pensii față de cele estimate. Deocamdată încerc să conving la prudență. Dacă nu era o măsură electorală, majoritatea putea să voteze această lege după alegerile prezidențiale. Să o pună de la 1 ianuarie. Este evident că este o măsură electorală, dar va avea costuri”, a mai spus Băsescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Dany spune

    Daca se baga pe pilonul 2 de pensi si mareste taxe la popor reuseste,dar are sanse sa fie prea iubit de cetateni.Ii recomand sa mai priveasca la polonezi sa vada cum au crescut economic pe bune nu in cifre ca la noi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata