Băsescu: România are nevoie urgent de o nouă lege a Sănătăţii

Președintele Traian Băsescu a declarat vineri, 25 aprilie, că România are nevoie urgent de o nouă lege a Sănătății, făcând apel la cei responsabili să se aplece asupra proiectului pe care l-a pus în dezbatere cu Emil Boc.

„România are nevoie urgent de o nouă lege a sănătății, care pe de-o parte să-i trateze pe medici, pe doctori, pe profesori din acest sector de activitate cu respectul cuvenit, prin remunerația pe care o primesc nu de la stat, ci pe performanță, pe intervențiile pe care le-au făcut, fie că sunt medicale, fie că sunt de altă natură și pe de altă parte pacienții să-și primească în mod cinstit drepturile pe care le au, de suport din partea statului în sistemul medical românesc”, a spus șeful statului la Palatul Cotroceni.
El a făcut apel la responsabili să ia în discuție proiectul pe care l-a pus în dezbatere cu Emil Boc în domeniul sănătății.

„Fac un apel la cei responsabili să ia din nou proiectul pe care am intenționat împreună cu Emil Boc să-l punem în dezbatere publică și Guvernul să-și asume răspunderea pe el, era proiectul de reformă a sistemului de sănătate. Vă asigur că este actual și poate cu ușoare ajustări este proiectul care poate scoate din mizerie și personalul medical și poate reduce masiv riscurile la care sunt supuși cei care ajung în spitalele din România, creând în paralel un sistem de asigurare corespunzător”, a spus președintele Băsescu.

El a precizat că o nouă lege a sănătății poate fi integral implementată „într-un an, doi, trei”.

„Atunci s-au manifestat cu violență și cu toată influența lor cei care trăiesc pe urma corupției din sistemul românesc din sănătate și au utilizat și masele de manevră din Piața Universității, dar vă asigur că proiectul de lege poate fi reanalizat, poate fi rapid ajustat și se poate trece la implementarea lui într-o cadență care după aprobare va trebui stabilită de Guvern. Într-un an, doi, trei o nouă lege a sănătății poate fi integral implementată și vă asigur că în condițiile în care se menține resursa financiară pentru sistemul de sănătate prestația către beneficiar va fi mult mai bună”, a spus șeful statului (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. DDD spune

    Romania are nevoie de oameni adevarati care aleg o meserie ce presupune sacrificiu pt semeni nu dorinta de a se inbogati pe boala celor nevoiasi,rusine pt care nu respecta juramantul semnat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata