Băsescu spune că,” în principiu”, va respinge propunerile premierului la Cultură şi Buget

Președintele Traian Băsescu a avertizat că, în situația în care premierul Victor Ponta nu va retrage propunerile avansate pentru ministerele Culturii și Bugetului, sau dacă Rozalia Biro (UDMR) și deputatul PSD Claudiu Manda nu vor realiza că este „căciula prea mare”, va respinge miercuri propunerile.

„Voi avea o poziție, marți sau miercuri, pe de-o parte pentru a-i da premierului un timp în care să facă noi propuneri, cele două fiind considerate de mine necorespunzătoare, dar mai este o variantă — poate cei doi își dau seama că este căciula prea mare pentru portofoliile acestea. Mai aștept până mâine. Dacă Victor Ponta nu vrea să înțeleagă că un Guvern nu poate să aibă ministrul Bugetului un domn care s-a ocupat Casa de Cultură a Studenților și o doamnă la Cultură care nu înțelege bine limba română, nu voi avea ce să fac și voi avea mâine o reacție. În principiu, da (îi va respinge — n.r.)”, a declarat Traian Băsescu, marți, într-o emisiune la postul B1 Tv.

Băsescu a adăugat că premierul Victor Ponta nu poate reveni cu aceleași propuneri, întrucât există o decizie a Curții Constituționale care interzice acest lucru.

„Din păcate, Victor Ponta a recurs pentru prima dată la anunțul prin televiziune, (…) iar a doua zi mi-a trimis propunerile. Până acum, de fiecare dată am discutat propunerile tocmai pentru a preveni astfel de situații. Dacă asta a urmărit, să îi fie respinse propunerile, numai că este rușinea lui să propui asemenea candidați”, a mai spus Băsescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata