Băsescu: UE va pierde mai mult decât Marea Britanie după Brexit

Liderul PMP, fostul preşedinte Traian Băsescu, a declarat duminică seară, 3 iulie, într-o emisiune televizată, că, în opinia sa, Marea Britanie nu va avea pierderi majore după ieşirea din Uniunea Europeană, apreciind că ‘pierderile vor fi în Europa’.

În ce priveşte efectele asupra ţării noastre, Băsescu a declarat că ‘Brexitul’ ar putea afecta românii care trăiesc şi muncesc în Marea Britanie, pe tinerii care doresc să studieze în această ţară, dar şi sumele pe care România le-ar putea obţine din bugetul comunitar. Băsescu şi-a exprimat, însă, îngrijorarea că retragerea din UE a Marii Britanii, care are cel mai mare potenţial militar dintre statele Uniunii, ar putea crea probleme de securitate, pentru că ‘una e să ai graniţa la Marea Neagră şi una să o ai la Atlantic’.

Traian Băsescu a apreciat că România ar trebui ‘să se bată’ pentru a nu pierde niciun euro din bugetul 2014-2020 şi să-şi definească o axă de securitate direct cu Marea Britanie, şi nu prin intermediul Bruxelles-ului.

‘Nu e ca şi cum cineva îşi ia pălăria şi pleacă (…) Va fi un proces lung, să nu vă aşteptaţi la un proces scurt (…) Întrebarea este cine pierde şi cine câştigă. Părerea mea e că UE va pierde mai mult decât Marea Britanie’, a spus Traian Băsescu, la B1TV. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata