Băsescu: Vina pentru avionul doborât în Ucraina aparţine grupului terorist şi, în egală măsură, Federaţiei Ruse

Președintele Traian Băsescu a declarat luni, 21 iulie, că în urma unei analize a constatat că vina pentru moartea pasagerilor din avionul doborât în Ucraina aparține grupului terorist care a executat lovitura asupra aeronavei, dar în mod egal este vinovată și Federația Rusă, care a pus la dispoziția acestuia specialiști și echipamentul necesar.

„În urma analizei și a informațiilor pe care le avem, responsabilitatea pentru actul terorist care a dus la uciderea celor 298 de oameni aflați la bordul avionului malaezian aparține în mod direct grupării teroriste din estul Ucrainei care a executat lovitura asupra aeronavei. În mod egal, Federația Rusă, care a pus la dispoziție specialiști și echipamentul necesar executării loviturii, este parte a actului terorist.

Am luat notă de declarația președintelui Putin, să nu politizăm evenimentul, nu-l politizează nimeni, dar președintele Putin nu poate fugi și nu se poate ascunde sub amânări și minciună de responsabilitatea punerii la dispoziție a specialiștilor și a echipamentelor militare cu care aeronava a fost lovită. Din păcate, Federația Rusă este partenerul teroriștilor în această operațiune legată de uciderea a 298 de persoane”, a spus Băsescu la Palatul Cotroceni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata