BBC va concedia sute de angajaţi

Postul britanic BBC și-a anunțat joi, 5 iunie, personalul că urmează sute de noi concedieri în rândul colectivului redacțional, obiectivul acestei măsuri fiind realizarea de economii, relatează vineri agenția EFE.

Directorul de știri care a dat această veste, James Harding, nu a precizat câte persoane vor fi concediate și a promis că propunerea va fi prezentată detaliat în luna iulie. El a motivat decizia cu argumentul că cea mai mare parte a costurilor sunt cele cu personalul și postul BBC are o marjă limitată de manevră pentru a face economii la alte capitole.

Dar sindicatul jurnaliștilor, care estimează că numărul ziariștilor concediați va fi de aproximativ 500, nu este de acord cu această inițiativă și a anunțat că va examina posibilitatea unei greve. Sindicatul sugerează ca economiile să se facă prin reducerea salariilor mari ale conducerii, nu pe seama angajaților.

‘Dacă salariile mari ar fi plafonate la 150.000 de lire sterline (circa 180.000 de euro), sumă oricum enormă pentru standardul de viață al oricui și mai mult decât suficientă și pentru primul ministru (care câștigă mai puțin), ar rezulta o economie anuală de 20 de milioane de lire sterline’, afirmă un membru al sindicatului.

BBC este finanțat de guvernul de la Londra din fonduri publice. Pentru reducerea costurilor, în ultimii ani au fost concediați mii de angajați ai acestui post, iar studiourile sale de producție au fost mutate în mai multe puncte ale țării. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata