BCE menţine dobânda de bază la nivelul record de 0,15%

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, joi, să mențină neschimbată dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 0,15%, așteptând ca noile măsuri de stimulare anunțate luna trecută să-și facă simțite efectele, transmite Reuters.

Decizia Consiliului guvernatorilor BCE de a menține nemodificat costul creditului era una așteptată de analiști, după ce la precedenta reuniune de politică monetară BCE a decis să introducă, pentru prima dată în istorie, dobânzi negative la depozitele overnight și, de asemenea, a lansat o nouă rundă de credite ieftine pentru a stimula creșterea economică.

Tot la reuniunea de joi, BCE a menținut și rata dobânzii la facilitatea de depozit la nivelul de minus 0,10%, ceea ce înseamnă că băncile comerciale plătesc pentru a plasa la BCE fondurile în exces pe care le dețin, precum și dobânda la facilitatea de creditare marginală la 0,40%.

Atenția analiștilor se va îndrepta acum spre conferința de presă a președintelui BCE, Mario Draghi, programată să înceapă la ora 12,30 GMT, pentru explicații cu privire la motivele care au stat la baza deciziei de luna aceasta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata