Bercea Mondial, cercetat pentru cumpărare de influenţă

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este cercetat de procurorii DNA pentru o nouă infracțiune, cumpărare de influență, într-un dosar disjuns din cel în care Mircea Băsescu a fost arestat pentru trafic de influență, au declarat joi, 10 iulie, surse judiciare.

Pe de altă parte, avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Tașcă, a venit joi la sediul DNA, unde a depus o cerere de audiere a expertului care a analizat înregistrările efectuate de membrii familiei lui Bercea Mondial.

Avocatul a declarat că a făcut această cerere deoarece, în opinia sa, concluziile raportului de expertiză sunt contradictorii.

Mircea Băsescu a fost arestat pe 20 iunie, împreună cu Mircea Căpățînă, el fiind acuzat de procurorii DNA de trafic de influență după ce a cerut mari sume de bani de la membrii familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 — 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpățînă, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită Bercea Mondial, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

La începutul anului 2011, după ce față de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Marian Căpățînă suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urmă și în schimbul promisiunii că banii vor fi dați mai departe lui Mircea Băsescu, pentru ca acesta să intervină pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de Bercea Mondial și a altor cereri incidente în respectiva cauză.

Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-a dat și suma de 350.000 de euro lui Marian Căpățînă.

Intervalul în care Florin Anghel i-a remis sume de bani lui Marian Căpățînă este cuprins între 20 februarie 2011 (data luării măsurii arestării preventive față de Bercea Mondial) și 22 februarie 2012 (data pronunțării hotărârii de condamnare la instanța de fond).

Din suma totală de 600.000 de euro, Mircea Băsescu a primit 250.000 de euro în schimbul promisiunii că, prin influența pe care o are asupra magistraților, poate obține o soluție favorabilă pentru Bercea Mondial, adică va obține fie o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata