„Bikini facial”, ultima modă pe plajele din China

Ultima modă pe plajele din provincia chineză Shaondong constă într-un ‘bikini facial’, un accesoriu menit să prevină bronzarea, asigurând astfel păstrarea tenului alb, atât de prețuit de canoanele de frumusețe din această zonă a Asiei, transmite joi ziarul spaniol ABC.

Confecționat din nylon și elastan, Ťbikini-ul facialť are forma unei cagule și o căptușeală de culoare neagră, pentru a reflecta razele ultraviolete. Asemănător cu o cagulă, acest obiect acoperă fața și gâtul, lăsând la vedere doar ochii și gura.

Bikini-ul este purtat pe plajele din orașul port Qingdao nu numai de femei, ci și de bărbați și copii. El se poate combina cu mănuși sau chiar cu un costum de neopren, care acoperă parțial sau total corpul.

Fabricată în numeroase culori și cu diferite imprimeuri, această ‘oroare’, după cum o califică jurnalul spaniol, a fost creată de o femeie și prezintă încă un avantaj: îl apără pe purtător de dezagrabilul și, uneori, periculosul contact cu meduzele. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata