Botoşani: Tânărul condamnat pe nedrept în Hexagon dă în judecată statul român şi pe cel francez

Bărbatul de 33 de ani, din comuna Răchiți din județul Botoșani, care în urmă cu doi ani a fost condamnat pe nedrept pentru presupuse jafuri pe teritoriul Franței, a deschis o nouă acțiune împotriva statului francez și a statului român.

Marius Florin Murariu, care a stat într-o închisoare din Franța timp de 110 zile, acuză erorile judiciare grave ale autorităților din cele două state.

El a înregistrat, luni, la Tribunalul Botoșani, o acțiune de ‘reparare prejudicii erori judiciare’, chemând în instanță statul român, prin Ministerul de Finanțe, și statul francez, prin Ambasada Franței.

Acesta solicită daune morale de un milion de euro și daune materiale de 10.000 de lei, după ce a fost condamnat pentru mai multe jafuri comise în 2003, în Franța, deși nu părăsise, până în acel moment, teritoriul României.

În 2004, Tribunalul din Lille l-a condamnat la doi ani de închisoare pentru o serie de șase jafuri asupra unor mașini care ar fi avut loc într-o noapte, în 2003, la Lille și Ronchin. La fața locului ar fi fost găsit actul de identitate al tânărului din Botoșani, care i-a fost sustras.

Șapte ani mai târziu, pe 24 mai 2011, Murariu este interpelat pe baza unui mandat european de arestare, iar după câteva zile de detenție petrecute la București, acesta este transferat la Lille, unde este plasat după gratii.

După 110 zile de arest, avocatul său reușește să demonstreze că Marius Murariu este nevinovat, obținând eliberarea sa. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata