Brăila: Ministrul Liviu Dragnea a semnat şase contracte cu finanţare europeană în valoare de peste 35 milioane lei

Vicepremierul Liviu Dragnea a semnat, sâmbătă, 10 mai, la Brăila, șase contracte cu finanțare europeană, în valoare de peste 35 milioane lei, și a anunțat că municipiul Brăila va beneficia pe viitorul Program Operațional Regional de cel puțin 35 de milioane de euro.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice i-a felicitat pe președintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, și pe primarul municipiului, Aurel Simionescu, pentru preocuparea pe care au avut-o pentru atragerea de fonduri europene în județ, Brăila clasându-se pe primul loc pe Regiunea Sud-Est în ceea ce privește absorbția de fonduri europene.

‘În județul Brăila, pe POR, suntem la aproximativ 156 milioane de euro. Mă refer la proiectele care sunt în derulare. Este un județ care s-a pregătit foarte bine pentru absorbția de fonduri europene, 156 milioane de euro înseamnă pentru dezvoltarea județului foarte mult. Ca veste bună, vă anunț că, pe următorul exercițiu financiar, județul Brăila va fi sigur unul din județele care va depune aplicații foarte repede, imediat după ce semnăm acordul de parteneriat’, a declarat Dragnea.

Vicepremierul a mai anunțat că Brăila va fi unul din județele care va beneficia de bani în plus pentru proiecte europene, pentru că are pregătite proiecte și se află mereu în lista de rezervă.

‘Așa cum am gândit viitorul POR, o sumă foarte mare va fi pentru zona urbană din țara noastră, în cadrul Programului de Regenerare Urbană. Municipiul Brăila va beneficia de cel puțin 35 de milioane de euro. Eu cred că va beneficia chiar de mai mult, pentru că, sigur, și în următorul exercițiu financiar vor rămâne economii. Așa cum s-a dovedit până acum, și Consiliul Județean și Primăria Brăila sunt pregătite și sunt mereu în lista de rezervă. Cei care sunt mai leneși în țară nu vor primi bani europeni, pe când Brăila va fi unul din județele care va beneficia și de bani în plus’, a completat Dragnea.

Liviu Dragnea a mai spus că la nivel de ministere se lucrează la un proiect de modificare a procedurii achizițiilor publice, în sensul scurtării perioadelor de contestare a licitațiilor pe proiecte europene.

„Îmi doresc foarte mult ca eventualele contestații să aibă o perioadă cât mai scurtă de rezolvare, pentru că România este țara contestațiilor. Ministerul Dezvoltării împreună cu Ministerul Fondurilor Europene lucrează la un proiect de modificare a acestor proceduri. Ținem o legătură strânsă și cu ANRMAP și încercăm să convingem și Comisia Europeană că în România legislația privind achizițiile publice trebuie modificată, în sensul scurtării acestor perioade’, a subliniat Dragnea.

Proiectele semnate sâmbătă, la Brăila, se referă la modernizarea a 15 străzi pe o lungime de 6,7 km, la reabilitarea și modernizarea celebrului Castel de Apă, unde va fi instalat un observator astronomic, la realizarea unui centru comunitar intitulat ‘Bunici și nepoți’, unde vor fi oferite servicii de îndrumare profesională pentru persoane defavorizate, la extinderea și amenajarea unui centru social, unde se va derula programul „After school” pentru 200 persoane și la renovarea a două imobile, unul cu 14 apartamente, iar altul cu 27 de apartamente, care vor fi transformate în locuințe sociale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata