Braşov: Biserica Neagră a fost vizitată pentru prima dată de Prinţul Charles

Prințul Charles, moștenitorul tronului Marii Britanii, a vizitat miercuri, 28 mai, în jurul prânzului, pentru prima dată de când vine în zona Transilvaniei, Biserica Neagră, unul dintre simbolurile Brașovului și totodată cel mai vizitat obiectiv din județ.

Înainte de a vizita Biserica Neagră, Prințul Charles s-a întâlnit la Parohia Bisericii Evanghelice cu reprezentanții acesteia.Vizita la Biserica Neagră a durat aproape o oră, iar la ieșire, moștenitorul tronului Marii Britanii nu a făcut nici o declarație. Peste o sută de persoane, dintre care o mare parte, elevi ai Liceului Johannes Honterus, dar și turiști l-au întâmpinat la ieșire. De la Biserica Neagră Prințul Charles a vizitat Biserica Sf. Nicolae și Muzeul Primei Școli Românești din Șcheii Brașovului.

Prim-preotul Bisericii Evanghelice Christian Plajer a declarat după vizită: „Prințul Charles ne-a onorat cu vizita particulară fiind un lucru deosebit pentru noi. S-a interesat de istoria comunității evanghelice,de istoria și arhiva bisericii evanghelice. I-am arătat niște lucruri,dar destul de puține pentru că timpul a fost foarte scurt. Sperăm să revină deoarece mai are multe de văzut. Este un om modest, foarte atent și receptiv la tot ce este de valoare și la tot ce i se prezintă, este un spirit universal”, a spus prim-preotul Bisericii Evanghelice. Acesta a adăugat că prințului Charles i s-a arătat Orga istorică de la Rupea care a fost reparată și momentan se află în Biserica Neagră, dar și orga Buchholz, construită în perioada romantismului timpuriu.

Este pentru prima dată când Prințul Charles vizitează Biserica Neagră, Biserica Sf.Nicolae și Muzeul Primei Școli Românești, și se află în municipiul reședință de județ. În vizitele pe care le-a făcut până acum în România, prințul a vizitat doar satul Viscri din județul Brașov, acolo unde are și o casă cumpărată în urmă cu mai bine de 10 ani. Moștenitorul Tronului Marii Britanii se află într-o vizită particulară în România până vineri.

Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument istoric din Brașov, cea mai mare biserică gotică din Transilvania care adăpostește una dintre cele mai mari orgi din Europa și cea mai mare colecție de covoare orientale după cea din Turcia.

În prezent este considerată cel mai mare lăcaș de cult din România având dimensiuni impresionante, 90 de metri lungime, de la 25 la 37 de metri lățime, înălțimea turnului cu cruce atinge 65 de metri, în care se află cel mai mare clopot din țară. Anul trecut Biserica Neagră a fost vizitată de 208.000de turiști între care foarte mulți turiști străini. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata