Britanicii plătesc alocaţii pentru copii de peste 30 milioane de lire pe an către familii din alte state UE

Contribuabilii britanici plătesc anual alocații pentru copii în valoare de peste 30 de milioane de lire sterline unor familii din alte state UE, indică cifre date publicității marți seară și preluate miercuri de către Daily Express.

Cea mai mare parte a banilor este plătită rudelor lucrătorilor imigranți, iar aproape două treimi ajung în Polonia.

Potrivit publicației, din cauza legislației europene, autoritățile britanice nu pot opri aceste plăți care au declanșat furia publicului cu privire la străinii care abuzează de sistemul de ajutoare sociale.

Datele au fost oferite de Trezorerie, în replică la solicitările parlamentarilor, la doar câteva zile după ce Partidul Independenței Regatului Unit (UKIP) a câștigat alegerile europene din Marea Britanie, pe fondul îngrijorărilor cu privire la imigrație.

Cifrele au indicat că anul trecut alocațiile pentru copii, finanțate din banii contribuabililor britanici, au ajuns la 20.400 de familii, cu un total de 34.268 de copii care trăiesc în străinătate.

Între timp, circa 1,2 milioane de familii cu un părinte care plătesc un impozit mai mare și-au pierdut o parte sau toată alocația pentru copil.

Cea mai mare parte a banilor a mers către 13.174 de familii din Polonia cu un număr total de 22.093 de copii.

Alți beneficiari au inclus 1.215 de familii din Lituania, cu 1.712 copii, și un total de 416 de familii cu 637 de copii din România și Bulgaria.

Pe de altă parte, numărul de familii care au primit alocații pentru copii anul trecut a fost cu aproximativ 15% mai mic decât al celor care au primit acești bani în 2012. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata