Brokerul Cristian Sima, obligat de instanţă să-i plătească daune morale lui Bogdan Chirieac

14

Brokerul Cristian Sima trebuie să-i plătească lui Bogdan Chirieac suma de 30.000 de dolari, reprezentând daune morale pentru calomnie, în urma unei decizii luate recent de Tribunalul Bucureşti.

Instanţa a respins cererea lui Bogdan Chirieac de obligarea la plata de daune materiale de către Cristian Sima, însă acesta din urmă trebuie să achite 10.910 lei, reprezentând cheltuieli de judecată pentru onorariul avocatului.

În schimb, judecătorii au respins acţiunea lui Bogdan Chirieac împotriva jurnalistului Liviu Avram.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

În octombrie 2012, brokerul Cristian Sima l-a acuzat pe Bogdan Chirieac, printr-o serie de scrisori publicate în presă, că a folosit un subcont al unei firme în care erau parteneri pentru a vira către politicieni sume de bani obţinute de la diverse companii.

De asemenea, Sima susţinea că Bogdan Chirieac a efectuat plăţi şi către soţia sa.

Ulterior, jurnalistul Liviu Avram a publicat documente care arătau faptul că Bogdan Chirieac a făcut operaţiuni bancare de 640.000 de dolari prin subcontul firmei la care era partener cu Cristian Sima şi Antonio Petrescu.

Bogdan Chirieac a negat acele informaţii şi i-a acţionat în judecată pe Cristian Sima şi Liviu Avram, acuzând prejudicii materiale şi de imagine, solicitând judecătorilor să-i oblige pe cei doi la plata de daune morale în cuantum de 640.000 de dolari şi prejudicii materiale de 150.000 de euro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata