Bucureştiul, locul 90 în clasamentul oraşelor preferate de turiştii străini; aproape un milion de turişti sunt asteptaţi în 2014

Capitala României ocupă poziția 90 în clasamentul orașelor preferate de turiștii străini, clasament în care primele poziții sunt ocupate de Londra, Bangkok, Paris, Singapore și Dubai, conform raportului MasterCardGlobal Destination Cities Index, publicat miercuri.

Aflat la cea de-a patra ediție, raportul oferă un clasament al celor mai vizitate 132 de orașe, din întreaga lume.

Conform studiului, se estimează că un număr de 928.028 de turiști străini vor vizita Bucureștiul în 2014 și cheltuielile totale ale acestora se vor ridica la 391 de milioane de dolari.

Comparativ, Londra va primi 18,7 milioane de vizitatori străini în 2014, Bangkok — 18,37 milioane, Paris — 15,57 milioane de vizitatori, Singapore — 12,47 milioane de vizitatori și Dubai — 11,95 milioane de vizitatori.

‘Clasamentul indică o cerere puternică și un interes continuu pentru călătoriile aeriene, atât în interes de business, cât și personal’, a declarat președintele International Markets MasterCard, Ann Cairns. ‘Recunoașterea de care se bucura destinațiile din acest an confirma importanta pe care o au orașele ca centre de business, culturale și economice‘, a adăugat Ann Cairns.

MasterCard Index of Global Destination Cities clasifică orașele din punctul de vedere al numărului total de sosiri ale vizitatorilor străini și al cheltuielilor realizate în afara granițelor țării, de aceiași vizitatori, în orașele de destinație. Raportul furnizează estimări privind creșterea numărului de pasageri și vizitatori, pentru anul 2014. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata