Burse de studii în Franţa pentru studenţi români, în domenii de înaltă specializare

Burse de studii în Franța destinate studenților români, în domenii de înaltă specializare, vor fi acordate și în acest an, în urma încheierii, marți, a unor convenții de parteneriat între Ambasada Franței în România, prin Institutul Francez, Agenția Universitară a Francofoniei, și zece companii de top din România.

După încheierea studiilor și întoarcerea în România, tinerii își vor pune abilitățile nou dobândite în slujba companiilor-sponsor care îi vor recruta.

Directorul regional al Agenției Universitare a Francofoniei, Fabien Flori, a declarat, cu prilejul participării sale la eveniment, că aproximativ 20 de studenți români vor beneficia de burse în Franța în domenii variate, precum inginerie, business management, drept și agribusiness.

El a precizat că studenții vor pleca în Franța în septembrie și vor reveni în România vara viitoare.

Apelul la candidaturi pentru acest program este disponibil pe site-urile Ambasadei Franței, Institutului Francez și Agenției Universitare a Francofoniei și va fi deschis până la mijlocul lui aprilie.

Ambasadorul Franței în România, Francois Saint-Paul, a semnalat că anul acesta marchează a cincea ediție a programului de burse cofinanțat de ambasadă și de companii din România.

El a spus că studenții vor pleca în Franța pentru a beneficia de o formare specializată și de un stagiu practic, care le va permite să își dezvolte noi competențe.

Ambasadorul francez a afirmat că programul își propune să promoveze și să valorizeze formarea de tinere talente francofone și le permite companiilor partenere să detecteze colaboratori cu potențial ridicat.

Potrivit Ambasadei Franței în România, prin Institutul Francez acest program de burse de studii cofinanțate în colaborare cu societăți cu sediul în România s-a derulat patru ani. De anul acesta, Agenția Universitară a Francofoniei s-a alăturat acestui parteneriat, punând totodată la dispoziție rețeaua sa de universități din România pentru recrutarea celor mai talentați studenți.

În patru ani, peste 30 de tineri români talentați au beneficiat de o bursă de formare de excelență în Franța pentru a asimila competențe de ultimă oră în domenii variate (mecanică, informatică, management, etc.).

Ca parte a formării lor, acești studenți au făcut și un stagiu în cadrul companiei partenere (în România sau în cadrul grupului din Franța) și au avut oportunitatea de a fi angajați ulterior de compania-sponsor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata