Burse pentru cercetători cu fonduri europene

Un număr de 48 de cercetători postdoctorali şi 102 cercetători înmatriculaţi la doctorat cu frecvenţă, din domeniul ştiinţelor exacte, ştiinţelor sociale, umaniste şi economice vor beneficia, timp de 15 luni, de burse postdoctorale în valoare de 2.600 lei, respectiv de burse doctorale în valoare de 1.600 lei lunar.

Bursierii vor beneficia şi de un pachet financiar pentru participarea la conferinţe naţionale şi internaţionale şi efectuarea de stagii de mobilitate în state membre ale Uniunii Europene. Proiectul se desfăşoară pe parcursul a 18 luni şi are un buget de 9,9 milioane lei, din care 9,7 milioane lei reprezintă fonduri nerambursabile.

Conducerea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iaşi a lansat, luni, proiectul „Sistem integrat de îmbunătăţire a calităţii cercetării doctorale şi postdoctorale din România şi de promovare a rolului ştiinţei în societate” şi competiţia pentru burse doctorale şi postdoctorale CommScie.

Rectorul UAIC, Vasile Işan, a declarat că proiectul, finanţat prin Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, este derulat în parteneriat cu Universitatea Bucureşti şi Universitatea „Petru Maior” Târgu Mureş.

„Proiectul are ca obiectiv general creşterea calităţii programelor de cercetare doctorală şi postdoctorală din România, printr-o abordare integrată şi inovativă, care include sprijin financiar sub forme de burse, pachete de finanţare pentru participarea la conferinţe internaţionale, subvenţii pentru derularea de mobilităţi transnaţionale, furnizarea de workshop-uri, conferinţe şi module de formare care să dezvolte competenţe de cercetare şi diseminare compatibile cu un mediu academic european şi internaţional tot mai competitiv şi mai concentrat pe transferul de cunoştinţe în economie”, a precizat rectorul Vasile Işan. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata