BVB va aplica un nou bloc de tranzacţionare pe pieţele Reglementă şi Rasdaq

Bursa de Valori București (BVB) va aplica, începând cu data de 28 aprilie 2014, un nou bloc de tranzacționare pentru acțiunile tranzacționate pe piețele Reglementă și Rasdaq, pe segmentele de piață principală și deal-uri, informează, luni, BVB.

Prin aplicarea acestei măsuri, BVB intenționează să reducă varietatea de blocuri de tranzacționare care se aplică pentru acțiunile tranzacționate la BVB și să reducă blocul de tranzacționare pentru unele acțiuni astfel încât acestea să devină mai accesibile investitorilor. Blocul de tranzacționare aplicat acțiunilor va fi revizuit periodic, astfel încât să fie corelat cu dinamica prețurilor acestora.

Schimbarea blocului de tranzacționare pentru acțiuni se înscrie în inițiativele BVB pentru creșterea lichidității prin eliminarea fragmentării pieței. Următorul pas în cadrul acestor inițiative consta în extinderea blocului de tranzacționare.

Pentru acest an, mai multe măsuri operaționale care vizează creșterea lichidității au fost deja luate, printre care extinderea programului de tranzacționarea până la ora 18:00 începând cu 3 ianuarie 2014, noul program de market making începând cu 3 ianuarie, includerea stării de piață „Tranzacționare” la închidere începând cu 5 mai, reducerea stării ,”Pre-deschidere” cu 15 minute și, respectiv, extinderea tranzacționării continue cu 15 minute începând cu 5 mai, creșterea investibilității indicilor din familia BET începând cu luna iunie și lansarea de noi indici în lunile iunie și septembrie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata