CAB a decis confiscarea terenului pe care se află sediul posturilor de televiziune Antena 1 şi Antena 3

Curtea de Apel București a dispus vineri confiscarea mai multor proprietăți, terenuri și imobile aparținând lui Dan Voiculescu, „care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini”.

Este vorba de „imobilul teren intravilan în suprafață de 29.220,03 metri pătrați, situat în București, sector 1, strada Gârlei nr.1D și a construcțiilor aferente”, precum și a altor două și a construcțiilor aferente acestora, în suprafață de 4.457 de mp și respectiv de 3.000 de mp, ambele situate în București, sector 1, strada Gârlei, nr. 1B.

Instanța a dispus, pentru toate proprietățile menționate, menținerea măsurilor asigurătorii dispuse prin încheierea de ședință din data de 01.07.2014.

Judecătorii au mai dispus confiscarea imobilului situat în șoseaua București — Ploiești, nr. 25 — 27, sector 1, compus din teren în suprafață de 4184,41 mp și construcție de 3.140 mp edificată pe o suprafață construită la sol de 1986,25 mp, care vor trece în patrimoniul statului liber de orice sarcini.

Magistrații au mai dispus confiscarea, de la Camelia și Corina Voiculescu, fiicele omului de afaceri, pentru fiecare dintre acestea, a aproximativ 3 milioane de lei reprezentând contravaloarea a aproape 10 milioane de acțiuni deținute la SC Compania de Cercetări Aplicative și Investiții SA (fostă SC ICA SA), donate de Dan Voiculescu fiecăreia.

De asemenea, instanța a dispus confiscarea, de la Dan Voiculescu, în calitate de beneficiar real al Compania GRIVCO SA la data încheierii contractului de închiriere cu SC Romtelecom SA, a sumelor încasate cu titlu de chirie, aferente cotei de participare la beneficii/pierderi, în cuantum de 76,5% în perioada 30 iunie 2003 — 6 iunie 2006, respectiv suma de peste 3,5 milioane dolari plus TVA aferent, dar și a sumelor încasate ulterior de cele două fiice în baza contractului de închiriere cu ROMTELECOM, după preluarea acționariatului Grivco începând cu iunie 2006, sume care se vor calcula de organele care vor pune în executare decizia.

CAB a mai dispus indisponibilizarea sechestrului asigurător, în vederea confiscării speciale a echivalentului în lei de la data punerii în executare a dispoziției, a sumei de peste 3,5 milioane dolari plus TVA aferent, asupra bunurilor mobile și imobile ale lui Dan Voiculescu, inclusiv asupra conturilor societăților comerciale la care acesta figurează ca împuternicit, beneficiar real, asociat sau administrator, situate în țară sau în străinătate, care se vor identifica în cursul punerii în executare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata